فلزیاب

فلزیاب

فلزیاب دستگاهی است برای پیدا کردن اشیاء دفن شده در زمین، دیوار یا اجسام دیگر در ادامه مقاله شمارا با انواع گنج یاب و نحوه کار فلزیاب آشنا میکنیم.

نحوه کار دستگاه گنج یاب به ایگونه است که گنج یاب ها میدان مغناطیسی در اطراف دیسک خود تولید میکنند و زمانی که اشیاء فلزی در محدوده میدان مغناطیسی دیسک قرار بگیرند میدان مغناطیسی تغییر کرده و دستگاه گنج یاب با این تغییرات متوجه فلزیاب در اطراف دیسک میشود و کاوشگران را مطلع میکند.هرچقدر شدت میدان مغناطیسی تولید شده بیشتر باشد عمق کشف فلز بیشتر میشود، عمق کاوش توسط گنج یاب با توجه به اندازه، شکل و جنس فلز بیشتر یا کمتر میشود.

فلزیاب

انواع گنج یاب

  • گنج یاب تفریحی VLF
  • گنج یاب پیشرفته‌ (PI)
  • گنج یاب با امکان فرستنده و گیرنده (TR)
  • گنج یاب فرکانسی
  • گنج یاب GPR

گنج یاب تفریحی VLF

این نوع گنج یاب دارای وزن کمی هستند و دیسک آنها کوچیک است، عمق کاوش این گنج یاب معمولا 1.5 الی 2 متر میباشد گنج یاب های تفریحی VLF برای پیدا کردن فلزات در سطح خاک طراحی شده اند.

گنج یاب پیشرفته‌ای (PI)

این نوع گنج یاب دارای قدرت بیشتری نسبت به گنج یاب های  VLF میباشد و نسبتا دارای وزن بیشتری هستند چون مصرف باتری آنها زیاد است از یک باتری اسیدی استفاده میکنند. این نوع فلزیاب ها قدرت تفکیک بالایی ندارند این نوع گنج یاب ها مانیتور ندارند.

گنج یاب با امکان فرستنده و گیرنده (TR)

گنج یاب فرستنده گیرنده از یک عدد دیسک فرستنده در جلو و یک دیسک گیرنده در انتها دستگاه که معمولاً به شکل مربع میباشند تشکیل شده‌اند. فلزیاب‌های فرستنده گیرنده قدرت تفکیک ندارند و فقط برای پیدا کردن فلزات بزرگ مانند لوله آب و رگه‌های بزرگ فلزی طراحی شده‌است. کار کردن با این فلزیاب‌ها سخت بوده و به دلیل دشوار بودن تنظیمات فلزیاب از فروش عمومی زیادی برخوردار نبوده.

گنج یاب فرکانسی

گنج یاب و طلایاب با فرکانس پایین که از نوع فلزیاب فرکانس القائی یا فلزیاب جذبی با تنظیمات تفکیک و تشخیص میباشد توان بالای در تشخیص و تفکیک فلزات و اهداف مانند طلا وغیره را به صورت مجزا از یکدیگر داشته این نوع دستگاه نیاز به تمرین دارد برای اپراتوری صحیح.

گنج یاب GPR

گنج یاب GPR  یا مگنومتر (Magnetometer) با این نوع فلزیاب ها میتوانید بدون حفاری و کاوش از طریق صفحه نمایشگر دستگاه اطلاعات کافی را بدست بیارید این دستگاه ها پس از برخورد با فلزات در زمین تجسمی از شکل فلز را در اختیار اپراتور قرار میدهد.

عمق کاوش یک گنج یاب به چه عواملی بستگی دارد؟

  • قدرت دستگاه: بستگی به مدار به کار رفته در دستگاه دارد.
  • اندازه فلز: که با عمق کاوش رابطه مستقیم داردهرچه فلز بزرگتر باشد در عمق بیشتری قابل کشف است
  • جنس فلز: واکنش دستگاه ها نسبت به فلزات مختلف متفاوت است
  • تکنولوژی ساخت
  • جنس زمین و خاک: بطور مثال در زمین های سنگی و سنگلاخی عمق کاوش کمتر است.

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همین حالا تماس بگیرید